Lenja pita sa marmeladom

Prhki kolač … ukusan ,jednostavan i dovoljno sladak  🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebno :

  • 1 margarin
  • 1,5 šolja šećera u prahu
  • 2 jaja
  • brašno ,po potrebi
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer

Za filovanje:

  • 2 kašike  marmelade od kajsija
  • malo lomljenih oraha
  • po potrebi ,1 kašika gustina

Omekšali margarin umutiti sa šećerom .Dodati jaja i vanilin šećer .Postepeno dodavati brašno . Prebaciti iz suda u koji ste ,,radili ,,margarin smesu na dasku za mešenje ,dodajte prašak za pecivo  i mesite sve dok ne dobijete sjajnu i glatku kuglu . Podeliti testo na dva dela .

Prvi deo razvući oklagijom na pristojnu debljinu pleha u koji ste rešili da pečete pitu .Ja sam koristila vatrostalni pleh prečnika 26 cm. Za to vreme ugrejte rernu na 160 °C. Prebaciti testo i izbockati ga viljuškom .Peći nekih 15 -tak minuta . U poseban sud pripremite fil tako što marmeladu i orahe dobro sjedinite .Ukoliko ,kao što se zna desiti marmelada bude malo židja dodati jednu ravnu supenu kašiku gustina .Nafilovati ravnomerno .

Ostatak testa možete razvući isto kao i prvi deo .Iskreno ,ako ste raspoložni razvučeno testo možete seći uz pomoć  radle za testo ili modlica u razne oblike i prekriti fil.Nastaviti pečenje na istoj temperaturi i voditi računa da pita bude pečena ali da ne rumeni.

Kreativnost je uvek dozvoljena ! 🙂

2 thoughts on “Lenja pita sa marmeladom

Leave a reply to Ika Cancel reply