Las kare ,,moja kuhinjica ,,

 

Na zadovoljstvo moje , onih koji su probali i kažu da je ukusno ,ja dodajem… i jako brzo za spremanje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebno je :

  • 2 šnicle las karea /po osobi

  • so,

  • vegeta

  • senf

  • ulje za prženje,

  • malo brašna,

  • 1 glavica crnog luka,

  • 2-3 čena belog luka,

  • 1 šoljica vode  (hladne),

  • 1 kašičica gustina 

Šnicle istući tučkom za meso sa obe strane .Premazati senfom sa obe strane i začiniti solju i vegetom .MOže i začinima za svinjsko meso. Ostaviti u frižider na hladno  1h -2h.

Zagrejati ulje. Šnicle uvaljati u brašno i kratko propržiti u ulju sa obe strane .Ocediti na papir kako bi upile višak masnoće .Kada su sve propržene  u tiganj staviti sitno naseckan crni luk i prdinstati uz dolivanje vode .Dodati beli luk . Kada je luk dinstan dodati razmućen gustin u hladnu vodu ,sipati u tiganj ,promešati ; poslagati u krug predhodno propržene  šnicle ,naliti vodom da ogreznu i ostaviti poklopljene  da se dinstaju.Dinstati dok sos odprilike ne ukipi na 1/3 na smanjenoj temperaturi  .

 

II varijanta 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukoliko volite crni luk ,sve ovo uradite samo što izdinstate 2-3 glavice luka sečenog na listiće ,nalijete vodom i pred kraj dodate 2 kašike pavlake . Poredjate  pečene šnicle ,poklopite i dinstate jo malo na laganoj temperaturi .

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s