Brzi ručak od belog pilećeg mesa

Evo jednog načina kako da pripremite brzi ručak ,na moja način.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotrebno :

  • pileće belo meso
  • začini za piletinu  ili ( jednostavno ,so ,vegeta ,majonez ,po želji )
  • susama  po želji .
  • ulje za prženje
  • pirinač  za prilog
  • malo  sirove paprike
  • malo limuna

Narežem belo pileće meso na  tanke šnite . Začinim ,namažem majonezom i malo osolim semenkama susama ,poenkad i lana . Na ugrejanom ulju najpre kratko propržim papriku rezanu na trake a potom   propržim  piletinu sa  obe strane .

U posebnom sudu kuvam očišćen pirinač na vodi sa malo soli . Kuvam ga  dok se ne skuva i dok sva voda ne ukipi. Ocedim i sipam u modle ;ostavim na hladjenje ,samo dok se može formirati oblik za serviranje ,nikako  da je skroz hladno.

Sokom od limuna u nekoliko kapi poprskam piletinu  a deo limuna iskoristim za dekoraciju tanjira .

Ovo najšeće praktikujem kad sprema ručak posle posla . Dok se pirinač kuva ,stiže i meso i sve na brzinu🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s