Jaffa kolač

Trenutno je na TV-u vrlo aktuelna reklama za jedan slatkiš  -tortica !

Probali smo istu ali je za naš ukus bila preslatkaaaa.

NIšta strašno i mi umemo  to – nije za poneti ali za sesti i jesti ,dušu dala😉

jaffa kollacPotrebno je :

za koru :

  •  2 jaja 
  •  10 kašika šećera 
  •  10 kašika mleka 
  •  7 kašika ulja
  •  10 kašika brašna 
  •  1/2 praška za pecivo   (za 2 kore dupla mera)

za fil

  •  200 gr šečera
  •  2 dl. vode 
  • 250 gr mlevenog keksa
  •  2  očišćene i zamrznute pomorandže
  •  džem od kajsija
  •  100 gr čokolade
  • malo mleka

 Pravljenje  kore započeti na uobičajeni način  od navedenih sastojaka.Masu presuti u pleh  veličine 32 x 22 cm obloženu pek papirom . Pečenost kolača proveriti čačkalicom . Ohladjenu koru prerezati na 1/3 ćinu,tačnije odrezati gornju trećinu i odložiti za kasnije

U šerpicu, šećer i vodu rastopiti na ringli sve dok se šećer ne otopi.Dodati najpre 2 kašike  džema od kajsija , deo kore dobro  smrvljen  i narendane pomorandže .Na kraju dodati mleveni keks . Sve sjediniti .

U isti sud u koji se pekla kora ,složiti koru ,potom pripremljeni fil i ostaviti da se ohladi .

Preliti otopljenom čokoladom sa malo mleka ( čokoladu otopiti na pari )

Dobro ohladjen kolač rezati na štangle .

Napomena: U receptima za ovaj kolač naći ćete da se peku dve  identične kore i da se jedna od njih mrvi. Ja sam odlučila da taj deo zamenim mlevenim keksom i vrlo sam zadovoljna rezultatom .Takodje nisam koristila 200 gr še
ćera već od prilike 6-7 kašika ,džem je već dovoljno sladak  i nisam želela da ,,ubijem ,,ukus pomorandži .

Po želji !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s