Dekoracija kiselog testa

Bilo da se radi o slavskom kolaču (česnici ) ili običnoj pogači za svečani obed dekoracija je jako važna stvar .Ukoliko ste odlučili da sami dekorišete  svoje testo  evo nekoliko predloga .Ja se uglavnom trudim da dekoracija bude svaki put drugačija i maštovita .

Testo za dekoraciju :

2-3 kašike  brašna  zamutite u posebnu činiju sa malo hladne vode  .Malo posoliti .Sve zamesiti  uz pažljivo dodavanje brašna tek toliko da se dobije loptica koja se ne lepi za ruke .Pažljivo dodavati  brašno da testo ne bi bilo pretvrdo.Razvući oklagijom na odredjenu debljinu .Seći raznim modlicama ukrase ili praviti ružice . Rezati radlom za testo  pomoću kojih se mogu napraviti razne reckaste trake .Nožem ili viljuškom mogu se ocrtavati razne šare na testu .Prepustite se mašti .

Napomena : Jedan deo brašna možete zameniti 1 kašikom  gustina .

pogaca slavskaAko ste na ovaj način pripremili dekoraciju onda je najbolje da sačekate da testo u plehu za pečenje nadodje .Nadošlo testo premazati žumancem sa malo mleka a onda  dekorisati.Premaz na testu će poslužiti kao lepak .Ukoliko ne želite da testo premazujete žumancem onda će vam voda biti sasvim dovoljna .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s