Domaće pecivo

Da li ste za pecivo ?

hleb

Potrebno je :

  • oko 1/2 kg  brašna

  • kvasac -suvi

  • 1 kašićica šećera

  • 1 kašićica soli

  • 250 -300 ml toplog mleka

  • 1 šolja ulja

  • margarin  za premazivanje

Prosejati brašno u vanglicu .Pripremiti kvasac na uobičajeni način i sačekati da nadodje . U vanglicu ,dodati nadošli kvasac ,jaja,so ,ulje i sve zamesiti mlekom . Umesiti testo u glatku loptu .Po potrebi ,dodavati male količine brašna u postupku mešenja.Ostaviti testo da nadodje .

Nadošlo testo (uz što manje količine brašna ) premesiti i oklagijom razvući u testo debljine 1 cm. Namazati maragrinom i urolati .Jufku seći pod uglom od 45 º unakrsno . Komade redjati u plah obložen pek papirom  i peći . Ispečeno testo  premazati topljenim margarinom .

Napomena: Osnovno testo  u malo neeeobičnom izdanju i što je najbitnije brzo!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s