Punjene palčinke

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotrebno je :

  • priprema  smese za palačinke  -klasični način sa dodatkom malo soli .

Na punjenje :

  • oko 300 gr šampinjona

  • 1-2 glavice crnog luka

  • malo slanine (  vakumirana, hamburška )

  • 2-3 čena belog luka

  • ulje za prženje

  • začin

  • 50 gr.trapist sira

Za pohovanje :

  • jaja

  • prezle

Pripremiti palačinke na klasični način .

U tiganj zagrejati ulje i dodati sitno seckan i očišćen crni luk .Posoliti i propržiti luk vodeći računa da ne zagori . Potom dodati seckanu slaninu na sitne štapiče . Nastaviti sa  prženjem dok slanina ne pusti sok .Dodati  sitno seckan beli luk ,potom   predhodno  oprane ,očišćene i na listiće iseckane šampinjone .Nastaviti sa dinstanjem uz malo dodatka vode . Začiniti  ( so ,vegeta ,začin za povrće ,po želji ) .Dodati malo narendanog trapist sira da se masa poveže .Sačekati da se prohladi .

Po  jednu kašiku fila stavljati na palačinku i rolati kao sarmu .

Uvaljati u jaja a potom u prezle  i pržiti u dubljem ulju .

Pohovane ostaviti na ubrus da upiju višak masnoće .

Servirati po  želji .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s