Pita krompiruša

Jednostavno ,lako ,ukusno … za promenu

pita krompirušaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebno :

  • o,5 kg kora za pitu
  • 1  kg krompira
  • 2 glavice crnog luka (srednej veličine )
  • 1 struk praziluka
  • ulje,
  • začin-so,vegeta ,biber

U dubljem tiganju  zagrejati ulje pa dodati sitno seckan crni luk .Izdinstati .Na polovini dinstanja dodati seckan praziluk . Na kraju dodati narendan na krupno predhodno očišćen krompir i jedno vreme dinstati vodeći računa da smesa ne zagori .Dodati začine po ukusu .

Uzimati po dve gotove kore ,premazati ih uljem ( u šolju ulja za premazivanje sipati i 1/3 vode od predvidjene količine ulja ,za premazivanje kora ) i ravnomerno rasporediti pripremljenu  i prohladjenu smesu . Urolati i redjati u pleh obložen pek papirom .Postupak ponavljat dok se sve kore ne utorše .Gotove jufke premazati uljem i peći u zagrejanu rernu ,dok se ne ispeču i lepo porumene .

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s