Testenina u paradajz sosu -posno

Za sve one koji ne vole meso …ili žele promenu .

Ja ih spremam ovako a i oni koji se malo ,,ogrebu ,,se ne žale🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebno :

za dve porcije

  • 250 gr  integralne testenine
  • 1/2 l paradajz  pirea
  • ulje,po mogućstvu maslinovo
  • 2 glavice crnog luka 
  • 1 struk praziluka
  • 2 čena belog luka
  • peršun
  • so
  • biber
  • začin
  • malo šećera
  • bosiljak
  • mirodjija
  • origano
  • 1 list lorbera

* * * * *

U sud sa provrelom vodom u koju smo dodali malo ulja i soli skuvamo  testeninu.Kada je kuvana napola ocedimo i operemo pod mlazom hladne vode.

U tiganj  zagrejemo malo ulja  i dodamo naseckani crni luk .Izdinstamo napola, dodamo na kolutove seckani  prazi luk ,nastavimo sa dinstanjem i na kraju dodamo beli luk. Zalijemo sve sa paradajzom .Dodamo  testeninu i nastavimo sa postupkom spremanja ;smanjimo temperaturu. Dodamo  lorber i začinimo . Dodamo malo šećera a potom sitno seckan peršun ,mirodjiju i ruzmarin.

Po želji ,na kraju dodamo malo bibera .

Ostavimo da se sve lepo sjedini .Serviramo dok je toplo uz dodatak  origana kao dekoracije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s