Pasulj / posno

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVreme je posta . Evo jednog recepta za kuvani posni pasulj na moj način .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebno je :

o,5 kg pasulja ( ja koristim ,,crni ,,pasulj ili pola-pola),

2 šargarepe ,

2 glavice crnog luka ,

3-5 čena belog luka ,

peršuna ,

začina ,

aleve paprike ,

soli ,

bibera,

2 lista lovorovog lista ,

malo ulja .

Najpre očišćeni pasulj potopiti u vodu i osaviti da zrna nabubre . Ocediti i staviti da se kuvaju.Kuvana zrna  ocediti od vode u kojoj su se kuvala .

U posebni sud staviti malo ulja i crni luk seckan na tanke kriške .Posoliti malo da  luk brže omekne .Dodati šargarepu seckanu na sitno .U zavisnosti od veličine šargarepe ja je seckam na kockice ili tanke kolutiće ;svakako ,poenta je da volim da se vidi .Prodinstati kratko vreme .Malo doliti vode tek toliko da se povrće lakše izdinsta. Kada je gotovo dodati malo aleve paprike i brzo pasulj koji ste pre toga  delimično usitnili  ,odprilike 1/2  predvidjene količine . Naliti vodom i kuvati kratko .Dodati sve ostale začine osim bibera i peršuna koji se zbog ukusa ,dodaje na samom kraju.

Odlična kombinacija  da uz mesni dodatak i salatu imate  posni i mrsni ručak za sve ukućane .

Napomena : Ovaj pasulj nema zapršku ! Zato se zrna i pasiraju jednim delom🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s