Paradajz čorba

Evo jedne lagane i osvežavajuće čorbe

Potrebno je :

  • 2 mlada  crna luka
  • 1-2  čena  belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1/2 l paradajza
  • 2 kocke za supu od povrća
  • 1 list lovora
  • malo bibera
  • začin po ukusu
  • 1 kašika ulja

Na ulju propržiti sitno seckan luk sa perima .Posoliti malo da luk brže smekša a ne izgori . Dodati sitno seckanu šargarepu (može i na kolutiće,po želji ).Propržiti dok šargarepa ne pusti sok.Kratko dodati naseckani beli luk i naliti paradajzom.Dodati  oko 1 l vode ,kada provri dodati list lovora i  kocke za supu .Smanjiti temperaturu i kuvati .Kada je kuvano ,dodati malo  mlevenog bibera .

Čorbu servirati uz kockice  prepečenog  hleba.

... i na kraju ,bio paradajz iz naše bašte …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s