Recept je jednostavan i praktičan ,posebno u činjenici da ukoliko je okrugla osnova može biti torta a ukoliko je četvrtasta onda mogu biti dobre kremaste kokos štangle .
Potrebno je :
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 150 gr kokosovog brašna
Za fil :
- 1/2 l slatkog mleka
- 5 kašika brašna
- 2 kašike brašna
- 4 kašike gustina
- 1 vanilin šećer
- 200 gr margarina
- 50 gr šećera u prahu.
- 1 šlag krema ,po ukusu .
- malo čokolade za kuvanje ,po želji
Najpre umutiti 7 belanaca sa šećerom u čvrst sneg i dodati kokos.Smesu sipati u obložen pleh i lagano sušiti na 180 stepeni.
U prokuvano mleko ,pažljivo dodati umućena žumanca sa šećerom ,brašnom i gustinom (ovde dodati malo hladnog mleka od ukupne mase kako bi se dobilo na viskozitetu smese i laške ista sipala u prokuvano mleko ).smanjiti temperaturu i pažljivo mešati da smesa ne zagori sve dok se ne zgusne u gust krem ,poput kuvanog pudinga .Ostaviti da se ohladi.
U ohladjenu smesu dodati umućen margarin sa šećerom i po želji malo čokolade za kuvanje.I ako sam ja protivnik mešanje čokolade u ovaj krem jer je lepši kolačkad je fil žute boje ,teško mi to polazi za rukom zbog mnogobrojnih asistenata koji nadgledaju moja rad .
Koru osloboditi ,staviti je metalni obruč i zaliti skuvanim kremom.Na kraju dodati dobro umućen šlag krem.Dekorisati po želji !
Naša torta je bila deo Uskršnje trpeze ,pa smo je dekorisali kokosom u boji i ,,prolećnim,,cvetovima .