Kokos torta

Recept je jednostavan i praktičan ,posebno u činjenici da ukoliko je okrugla osnova može biti torta a ukoliko je četvrtasta onda mogu biti dobre kremaste kokos štangle .

Potrebno je :

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 150 gr kokosovog brašna

Za fil :

  • 1/2 l slatkog mleka
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 200 gr margarina
  • 50 gr šećera u prahu.
  • 1 šlag krema ,po ukusu .
  • malo čokolade za kuvanje ,po želji

Najpre umutiti 7 belanaca sa šećerom u čvrst sneg i dodati kokos.Smesu sipati u obložen pleh i lagano sušiti na 180 stepeni.

U prokuvano mleko ,pažljivo dodati umućena žumanca sa šećerom ,brašnom i gustinom (ovde dodati malo hladnog mleka od ukupne mase kako bi se dobilo na viskozitetu smese i laške ista sipala u prokuvano mleko ).smanjiti temperaturu i pažljivo mešati da smesa ne zagori sve dok se ne zgusne u gust krem ,poput kuvanog pudinga .Ostaviti da se ohladi.

U ohladjenu smesu dodati umućen margarin sa šećerom i po želji malo čokolade za kuvanje.I ako sam ja protivnik mešanje čokolade u ovaj krem jer je lepši kolačkad je fil žute boje ,teško mi to polazi za rukom zbog mnogobrojnih asistenata koji nadgledaju moja rad .

Koru osloboditi ,staviti je metalni obruč i zaliti skuvanim kremom.Na kraju dodati dobro umućen šlag krem.Dekorisati po želji !

Naša torta je bila deo Uskršnje trpeze ,pa smo je dekorisali kokosom u boji i ,,prolećnim,,cvetovima .

Leave a comment