Od svih varijacija na ovu temu -zeleni ,crveni ,žuti … slani rolat ,sa filovanjem na ovaj ili onaj način a svi su više ili manje slični ,ovaj recept je po ukusu naš zajednički imenitelj a sudeći i po gostima i najuspešnija i najprihvatljivija varijanta .
Potrebno je :
Za koru:
- 4 jaja
- 1 šolja brašna
- 1 šolja jogurta
- 1 prašak za pecivo
- so
Za filovanje:
- 2 jetrene pašteta
- 50 gr seckane pršute ili čajne kobasice
- malo seckanih krastavčića
- malo seckanog kačkavalja
- kašika majoneza
- po želji ,sitno seckana crvena paprika
Umutiti sastojke za koru i ispeći je u plehu obloženom pek papirom. Pečenu koru prevrnuti na vlažnu krpu i urolati.
Ostaviti da se ohladi .
Nadev pripremiti prema sastavu u homogenu smesu.Jedna od varijanti je da ,,suve sastojke ,,usitnite u multipraktiku a potom dodate paštetu i pavlaku.
Ohladjenu koru odmotati ,pažljivo skinuti pek papir ,ravnomerno nafilovati u ponovo urolati. Urolani rolat umotati u foliju i ostaviti na hladno .
Napomena : Slikana varijanta je radjena tako što je u 1/3 smese za koru (može i manje) dodata jedna kašika ajvara . Pri sipanju u pleh ovaj deo ostaviti poslednji i sipati ga preko osnovnog u cik cak .Malo šara čini ga specifičnim i neobičnim.Ovaj način možete primeniti i sa spanaćem.
Ovo je zaista dobar recept, izgleda ukusno i lijepo tako šaren.
Ah što ću sad, evo sam ogladnila….
Ćao.
Odista,od svih rolata ,pa i slanih torti nekako ovaj se najbolje pojede,i kasnije za doručak svima paše ,sve ostalo ,nekako neko ne voli ,spanać,neko ima averziju prema bojama(ajvaru) …