Slani rolat

 Od svih varijacija na ovu temu -zeleni ,crveni ,žuti … slani rolat ,sa filovanjem na ovaj ili onaj način a  svi su  više  ili manje slični ,ovaj recept je po ukusu  naš  zajednički imenitelj a sudeći  i po gostima i najuspešnija i najprihvatljivija  varijanta .

 

 

 

 

 

 

 

Potrebno je :
Za koru:

  • 4 jaja
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • so

Za filovanje:

  • 2  jetrene pašteta
  • 50 gr seckane pršute ili čajne kobasice
  • malo seckanih krastavčića
  • malo seckanog kačkavalja
  • kašika majoneza
  • po želji ,sitno seckana crvena paprika

Umutiti sastojke za koru i ispeći je u plehu obloženom pek papirom. Pečenu koru prevrnuti na vlažnu krpu i urolati.

Ostaviti da se ohladi .

Nadev pripremiti prema sastavu u homogenu smesu.Jedna od varijanti je da ,,suve sastojke ,,usitnite u multipraktiku a potom dodate paštetu i pavlaku.

Ohladjenu koru  odmotati ,pažljivo skinuti pek papir ,ravnomerno nafilovati u ponovo urolati. Urolani rolat umotati u  foliju i ostaviti na hladno .

Napomena : Slikana varijanta je radjena tako što je u 1/3 smese za koru (može i manje) dodata jedna kašika ajvara . Pri sipanju u pleh ovaj deo ostaviti poslednji i sipati ga preko osnovnog u cik cak .Malo šara čini ga specifičnim i neobičnim.Ovaj način možete primeniti i sa spanaćem.

2 thoughts on “Slani rolat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s