Domaći rezanci

Potrebno je :

  • 2 jaja,
  • brašno,po potrebi

U dubljem sudu umutiti jaja viljuškom.Postepeno dodavati prosejano brašno i mutiti ,sve dok se dovoljno ne zgusne smesa. Istu  presipati na pobrašnjenu radnu površinu i nastaviti pažljivo dodavanje brašna .Brašno se dodaje dok se ne napravi loptica homogene strukture ali nikako pretvrda.Potom istu razvaljati oklagijom što tanje ,uz postepeno dodavanje jako malih količina brašna, tek toliko da se ne lepi  za radnu površinu i oklagiju.

Podeliti u dva dela i svaki ostaviti da se malo prosuši;jedno 5 minuta.Potom urolati .

Urolano testo seći jako tanko (što tanje to bolje,ukoliko radite ručno) i odmah iste rastresite i redjajte na stoljnjaku ili krpi.Ostaviti da se osuše.

Tako prosušeni rezanci odmah su spremni za supu .

Uskoro ,kuvamo domaću kokošiju supu …

2 thoughts on “Domaći rezanci

  1. Svaka prava domaćica mora znati sama napraviti tjesteninu, zar ne.. Ja isto tako već godinama sama pravim tjesteninu.Domaća i kupovna tjestenina su neusporedive……
    Hvala draga na lijepom komentaru na mom novom blogu.
    Lijep pozdrav

    • Istina je ,i ja mislim tako – ako ne ume mesiti i kuvati ,malo tu ima žene … Sada je drugačije vreme ali ja volim biti staromodna u ovom smislu.Nekad se ima više ,nekada manje vremena ali se uvek kuva.Drago mi je zbog tebe i hvala ti ,kao i uvek,Dragica .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s